Mailgegevens aanleveren

8 november 2023
computer keyboard and email address symbol. email marketing and internet email communication concept.
  • Aanlevering van SMTP-gegevens voor mail versturen vanaf jouw website

SMTP-gegevens, oftewel Simple Mail Transfer Protocol-gegevens, worden gebruikt om e-mails te verzenden vanuit een WordPress-website. Deze gegevens stellen het WordPress-systeem in staat om e-mails te verzenden naar gebruikers, zoals registratiebevestigingen, wachtwoordreset-e-mails en meldingen.

SMTP-gegevens zijn nodig omdat WordPress standaard gebruikmaakt van de PHP mail-functie om e-mails te verzenden. Echter, veel hostingproviders hebben de PHP mail-functie beperkt of uitgeschakeld om misbruik te voorkomen. Het configureren van SMTP-gegevens in WordPress stelt je in staat om een externe SMTP-server te gebruiken voor het verzenden van e-mails, waardoor je betrouwbaardere e-maillevering kunt garanderen.

Om SMTP-gegevens op een WordPress-website in te stellen, moet je de SMTP-host, poort, gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Deze gegevens worden geleverd door je e-mailprovider of SMTP-service. Zodra de SMTP-gegevens correct zijn geconfigureerd, zal WordPress e-mails verzenden via de opgegeven SMTP-server in plaats van de standaard PHP mail-functie.

Door het correct instellen van SMTP-gegevens op een WordPress-website kun je ervoor zorgen dat je e-mails betrouwbaar worden afge

• Laat Jointly Heroes jouw e-mailaccounts beheren

Wij adviseren al onze klanten om te kiezen voor Google Workspace vanwege de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid ervan. Het instellen van e-mailaccount zoals Google Workspace in jouw favoriete mailprogramma, zoals Outlook, Apple Mail of Android, is zeer eenvoudig. Bovendien gebruiken wij direct de benodigde SMTP-gegevens ter beschikking voor het koppelen van website systemen zoals bijvoorbeeld contactformulieren als je het beheer bij ons neerlegt. Indien je meer informatie wenst, raden wij aan om onze dienst voor e-mailbeheer te bekijken.

Robin Kesting

Head development

Kom je er nog niet uit? Neem dan contact met ons op